Az ősi egyiptomi legenda szerint Nun ősi vizéből, Nut égboltjának éjszakájából, a káoszból, a semmiből megszületett a vízililiom. Kinyitotta a szirmait, illata úszott a levegőben és a virág közepén ott ült az isteni gyermek, a Nap, a Teremtő és vele világosság ragyogta át a sötétséget. És azóta, minden este összezárja szirmait a vízililiom, eltűnik a vizekben, és átölel minket az éjszaka és a Semmi. És azóta, minden reggel újra előtűnik a vízililiom, kinyitja a szirmait és mi újjászületünk a nap fényével.

Nem tudok betelni Egyiptommal. Ezerszirmú vízililiomként, lótuszként érzékelem, minden nappal és minden éjszakával új szirma nyílik ki előttem, és nem tudok elég hálás lenni azért, hogy ez a föld visszahívott és újra általa tapasztalhatom a Lelkem végtelen vizének vízililiomait.

Ezeket a sorokat először talán négy éve írtam le, és Egyiptom lótuszának szirmai azóta is nyílnak és újabb és újabb csodákat mutatnak meg.

Ahogy nyílik előttem egy új szirom, úgy tudok a hozzám érkezőknek is egyre többet megmutatni a varázslat földjéből, Ízisz földjéből,  Egyiptomból.

A márciusi szakrális utazásnak is vannak újabb lótusz-szirmait, amiket már alig várok EGYütt átélni, megtapasztalni az utazás résztvevőivel.

 Mik is az új lótusz-szirmaim?

DSCN1965A Sayeda Nafesa Mecset, melyet Ramadan alatt fedeztem fel, egyik nap itt, a mecset mellett költöttük el a napfelkelte előtti reggelit, majd volt szerencsém csatlakozni a böjt kezdetét jelző hajnali imádsághoz a mecsetben. Szeretem azokat a mecseteket, melyek Muhammed Próféta női leszármazottainak vannak szentelve, mert mindig elvarázsol a finom női energia, ami átjárja ezeket a helyeket. A Sayeda Nafesa Mecset azonban nekem is nagy meglepetés volt, olyan erős női erőtérrel találkoztam bent, hogy szinte fejbe kólintott, minden sejtemet átjárta, amíg ott voltunk, és emellett a mecset még gyönyörű is belül.

dahshourDahshour piramisait mindig nézegettem a távolból, Szakkarából, de eddig nem szólítottak magukhoz. Egy hónapja kezdődött a változás, elkezdett bennem visszhangozni az üzenet, hogy Dahshour piramisai Hold Piramisok, és egy fontos női szakrális központ volt itt. A hívás megérkezett és bele is került Dahshour a tavaszi Egyiptomi Szakrális Utazásba.  Dahshourhoz kapcsolódik az a fájdalmas emlék, amikor a papság hatalomvágya megszüntette a Templomok Ízisz Szentélyeit, melyek a Szent Ligetek voltak. Egyiptom a Föld torok-csakrája, fontos az az üzenet, ami innen kiárad. Ízisz maga Egyiptom Földje, FöldAnya, Föld Istennő. A neki szentelt ligetek voltak hivatottak fenntartani a tiszteletet és hálát, mellyel az ember a természet és a föld felé fordult. Ízisz Szent Ligeteinek kiirtása utat nyitott a Föld egészén annak a folyamatnak, amiben az Istenit kivonódott – azaz az ember elkezdte nem látni – a Természetből, és az Élet tiszteletét, szolgálatát felváltotta a profit és hatalom hajhászása. Elkezdődött ennek az emléknek a gyógyítása, a Szent Ligetek újra énekelni kezdtek, és Dahshourtól tavasszal fontos, gyógyító, női kódokat fogunk kapni.

DSCN2216Másik különleges élmény a Mena House Hotelben elköltött reggeli. A Mena House Kairó legszebb szállodája, nem egyszerűen szálloda, hanem egy gyöngyszem. Királyi pihenőhelynek épült a Nagy Piramis lábánál és fokozatosan változott át szállodává, és fogadta a világ ide látogató sok magas rangú személyiségét. A hotelben megtartották az eredeti épületek díszítőelemeinek nagy részét, így a szálloda az iszlám építészet egyik gyöngyszeme is. Királyi élmény itt reggelizni, miközben körbevesz a csodálatos környezet és a szemed újra és újra megpihen a piramis fenséges építményén. A márciusi csoporttal itt kezdjük majd a napot, ami aztán a gizai piramisoknál és a Szfinxnél teljesedik ki.

anakato1És aztán a szállodákból a másik gyöngyszem, az Anakato Hotel Aswanban a nubiai faluban. A nubiaik nagyon tiszta Atlantiszi energiákat őriznek, a falujuk egy mesevilág, csodás élénk színekkel, melyek harmóniában olvadnak össze, és épületekkel, melyek a szögletes élek helyett hullámoznak, mint a Lélek. Az Anakato a nubiai építészet kincse, a Nílus partján. Régóta vágytam már arra, hogy elmerülhessek ebben a mese-világban, és Nubia energiájában, és most InshaAllah ez márciusban valósággá válik, mert Aswani tartózkodásunk alatt itt szállunk meg. Ez nem csak különleges élmény lesz mindannyiunknak, de meg is támogatja az atlantiszi energiákkal való utazásunkat.

gounaA két hetünket Ghounán zárjuk pár nap tengerparti pihenéssel. Én nagyon nem szeretem a charteres turista desztinációkat, és az előző út hurghadai tartózkodása sem segített megszeretni ezt az élményt. Viszont Hurghadától nem messze a Vörös Tenger partján helyezkedik el Ghouna, ez az önfenntartó tengerparti település, melyet a milliárdos egyiptomi Sawiris család épített fel a semmiből. Samih Sawiris a tengerpart legszebb pontját kereste, hogy felépítsen ott egy házat magának. Így kezdődött Gouna, melynek mára 24ezres lakossága van, és inkább az egyiptomiak által kedvelt üdülőhely, mint a turisták által. A hely már csak azért is közel áll hozzám, mert a Sawiris család rengeteg olyan projektet támogat és indít el, mely segít másoknak az életben boldogulni, jólétet teremteni.

Márciusban utazunk:

Lefátyolozott Ízisz – Csoportos Lélek-Utazás Egyiptom földjén

2016. március 12-26.

A tervezett programról részletekért és jelentkezéshez ide kattints!