Az ősi egyiptomi legenda szerint Nun ősi vizéből, Nut égboltjának éjszakájából, a káoszból, a semmiből megszületett a vízililiom. Kinyitotta a szirmait, illata úszott a levegőben és a virág közepén ott ült az isteni gyermek, a Nap, a Teremtő és vele világosság ragyogta át a sötétséget. És azóta, minden este összezárja szirmait a vízililiom, eltűnik a vizekben, és átölel minket az éjszaka és a Semmi. És azóta, minden reggel újra előtűnik a vízililiom, kinyitja a szirmait és mi újjászületünk a nap fényével.

Nem tudok betelni Egyiptommal. Ezerszirmú vízililiomként érzékelem, minden nappal és minden éjszakával új szirma nyílik ki előttem, és nem tudok elég hálás lenni azért, hogy ez a föld visszahívott és újra általa tapasztalhatom a Lelkem végtelen vizének vízililiomait.

Váratlan, Varázslat és Beavatás – újra ezzel a három szóval tudom összefoglalni Egyiptom eszenciáját.

Mindegy, hogy nappal van, vagy éjszaka, itt mindig a Semmiben lépkedsz, és a Semmiből váratlanul előbukkan egy vízililiom, és benne ott ül egy kaland, ami hív magába, elvarázsol az illatával, és te csak mész bódultan, majd feleszmélsz, újra tapasztalni kezded magad és látod, hogy már nem vagy ugyanaz, mert az, ami egyszerű, mindennapi történésnek tűnt beavatás volt és visszakaptál valamit korábban ismert erőidből.

Egyiptom, imádlak. És imádom mindazt, amivel megajándékozol. Tegnap este Rania barátnőm hozott haza vacsora után. A belváros közepén, az elegáns irodaház mellett, a park közepén éppen tüzet raktak néhányan, fekete abayás nő táplálta a tüzet és tűz körül gyerekek gyülekeztek. Imádom ezt az egyveleget, ilyet csak Kairó tud produkálni.

Ugyanígy csodálkoztam rá a tegnap délutánomra. Mohandessinben, Kairó egyik divatos negyedében, üldögéltem egy kávéházban. Egy fiatal fiúval, aki őssejt kutató. Éppen felfordította a csészéjét, és várta, hogy kiolvassam neki a kávézaccból, hogy miért viselkedett vele olyan furán a lány, aki megtetszett neki. Majd cseréltünk, és ő is olvasott nekem az én csészémből.

Feloldódtam a tegnapi élményekben és ismét megjelent bennem a vágy, hogy ezt megosszam azokkal, akiket szólít a vízililiom varázslatos illata. Hogy megosszam a valódi Egyiptomot, ezt a gyönyörű káoszt, ami a leglehetetlenebb és leggyönyörűbb váratlan, beavató kalandokkal ajándékoz meg. Hogy megmutassam Egyiptomot, ahogy én ismerem, a valódit, amit nem tapasztalsz meg akkor, amikor turistaként bezárnak a város nyüzsgésétől távol eső szállodába, és rendőri kísérettel terelgetnek azon látnivalók között, amit a turistáknak kijelöltek.

Egy ideje tervezem, hogy leírom a következő egyiptomi utat, ami már rég összeállt bennem. De valamiért mindig halogatom. Mára be kellett vallanom, hogy nincsen kedvem hozzá. Mert a Lelkem másféle utazásokra hív. Arra hív, hogy egyéni, személyre szabott, Lélekre szabott utazásokban mutassam meg a Lelkem földjét másoknak.

Ma reggel ezzel ébredtem, belehallgattam a korai, kairói reggel összetéveszthetetlen zsongásába és a Lelkem azt válaszolta a reggelnek, hogy IGEN, ÍGY LEGYEN. Visszatértem a kávémmal az ágyba, hogy blogbejegyzést írjak erről, és elolvastam egy emailt, amiben valaki többek között megosztotta velem az álmát, amiben nálam jártak Egyiptomban lélek-utazáson. J

Igen, így szeretném! Várlak Téged, egyedül, pároddal, barátaiddal, ha hallod a Nílus vizének dalát, ha érinti a Lelked a vízililiom illata, ha alámerülnél Egyiptom földjének varázslatában máshogyan:

LÉLEK-UTAZÁS EGYIPTOMBAN

Ha szeretnél egyedül, vagy másokkal Egyiptomba utazni, és felfedezni egyszerre ezt a földet és a Lelkedet, írj nekem. Írd le, hogy mi az, ami hív, mi szólít, mit vágysz megtapasztalni. A leveled után hangolódom rád  (és társadra, társaidra, ha vannak), és a lélek-szintű hangolódás után elküldöm neked az utazás tervét (javasolt útvonallal, szállásokkal, költségekkel). És aztán már csak annyi a dolgod, hogy megérkezz, odaadd magad a kalandnak – amelyhez javaslok egy tervet, de megengedjük azt is, hogy ezt a vázat a pillanat alakítsa – és a Lelkedben ébredő visszaemlékezésnek.

(Ahogy írtam egy személyt is tudok fogadni, de a költségek megoszlásának szempontjából szerencsésebb a legalább két-három fő. Ha mégis inkább csoporthoz csatlakoznál, akkor ajánlom neked azt a Hathor Elvonulást, amit Szentesi Szilvivel május második felére tervezünk.)

És még valami, ami lehet, hogy máris szólít valakit. Március 23-án éjjel a koptok virrasztásra készülnek, egész éjszakás imádkozásra Egyiptomért és a békéért. Én, John barátommal biztosan ott leszek, mert szólít az esemény energiája. És lehet Téged is szólít…

Az Egyiptomi Lélek-Utazásra ezen az email címen tudsz jelentkezni: kriszta@vereskriszta.com

Ehhez a bejegyzéshez a honlapomon hozzá is szólhatsz. Bármelyikhez! És örülök, ha megosztod velem a gondolataidat.

Szeretettel,

Veres Kriszta