Kairó eszenciája számomra a VÁRATLAN. Ahol ritkán működnek a tervek, mert a dolgok spontán alakulása folyton felülírja őket. És ennek következtében őrült – számomra az őrült abszolút pozitív szó :-) – helyzetekben találod magad, és csak engeded, hogy vigyen a nagyon gyors áramlás.

Mint például tegnap este. Visszaérkezett Mony barátnőm Indiából és megkérdezte, hogy van-e kedvem vele koncertre menni. Meg is érkezett este 6 körül, és azonnal kiderült, hogy közben változott a program. Mert félórája felhívta John – akit pár hónapja gyógyítottam és ennek köszönhetően azóta újra kreativitása teljében van és folyamatosan rendez -, hogy most adják elő egy darabját és menjünk el. Taxiba ültünk és negyed óra múlva megérkeztünk egy kopt katedrálishoz. A katedrális nem egyetlen épület volt, hanem egy nagy területet elfoglaló együttes több különböző épülettel. Mi az egyik ilyen épülethez igyekeztünk, és egy teljesen őrült helyre érkeztünk. Kívülről úgy nézett ki, mint egy templom, majd amikor beléptünk az volt az érzés, hogy gyerekzsúrra érkeztünk, minden teli volt léggömbökkel és gyerekzsivajjal. Az előcsarnokon keresztül vágva megérkeztünk a terembe, ami egyszerre hasonlított templombelsőre, színházteremre és tornateremre. John leültetett minket az első sorba, nem messze a két pópától – ha így hívják a kopt papokat? -, körülöttünk egyiptomi családok rengeteg gyerekkel. Majd kezdődött a show. Lassan elkezdtük felfogni, hogy egy helyi cserkészcsapat rendezvényére kerültünk. A színpaddal szemben lévő karzatról kötélen másztak le a terembe sorba a kisfiúk, míg a nagyobbak az erejükkel tartották a kötelet feszesen. Majd a színpadon következtek mindenféle akrobata-mutatványok, amihez a cserkészlányok a karzatról lelkesen szurkoltak. Nagyon szórakoztató volt :-)
Egy kis szünet után pedig következett John darabja, amit az idősebb fiúk és lányok adtak elő. A darab címe: ZAVARODOTTSÁG.
Arról szólt a darab, hogy mit adjanak elő a fiatalok, de nem jutottak dűlőre, mert folyton beleütköztek a belső problémáikba: csak akkor hall meg a családom, amikor számukra fontos látszat-dolgokról beszélek, megfulladok az anyám aggódó szeretetében, miért nem vehetek fel olyan ruhát, ami nekem tetszik, miért nem mehetek akkor, oda és akikkel szeretnék...Azaz a nagy egyiptomi valóság, a fiatalok, akik újat szeretnének és a családi nyomás, ami nem engedi. Mögöttünk két anyuka ült, akik értetlenkedve arról beszéltek, hogy hiszen teljesen normális, hogy az anyák aggódnak. Ezután egyre többet néztem körbe a teremben és be kell, hogy valljam nagyon szórakoztatott, ahogy az egyiptomi családok teljes zavarodottsággal és értetlenséggel elkezdtek szembesülni a gyerekeik érzéseivel.
És mindez még tudott fokozódni :-) Mert a fiatalok a színpadon megoldásokat kerestek. Az egyikük javasolta, hogy éjjel-nappal a templomban kell ülni és Bibliát olvasni. De aztán megegyeztek abban, hogy ez nem viszi őket sehová. Érezni lehetett a teremben, ahogy a két pópa felvonja a szemöldökét :-)
Majd megegyeztek abban, hogy belső forradalom zajlik – csakúgy hozzáteszem ennek következménye az egyiptomi forradalom, illetve a világon zajló összes forrongás – és a megoldás az, hogy kezdjünk el végre csak úgy önmagunk lenni.
Az előadás után visszafogott taps következett, de amikor szétnéztem a teremben láttam, hogy a szülők és nagyszülők teljes sokkban ülnek. És ez nagyon tetszett. Nem azért, mert jóleső dolog a sokk, hanem azért, mert az ilyen szembesülések változást hoznak.
Kiderült, hogy John háromnapos work-shopot tartott a fiataloknak, ahol azok elkezdték felfedezni, hogy mi akadályozza őket az elégedettségben, és hogyan tudnának boldogabb életet élni. Nagyon tetszett, amit John létrehozott, szerintem fantasztikusan gyógyító módszer ez az önfelfedezésre, önkifejezésre és az annak kommunikációjára. Mert ideje van annak, hogy a családok elkezdjenek felébredni arra, hogy a gyermekeiknek nem az a legjobb, amit ők kigondoltak nekik, és végre abbahagyják a megnyomorító kontrollt. És ideje van annak is, hogy a fiatalok felébredjenek arra, élhetnek a saját maguk választotta módon.

Egyiptom rengeteg hasonlóan spontán és őrült élménnyel ajándékozott meg, de nem csak ezzel, hanem varázslattal és emlékezéssel is. Októberben ismét szakrális utat szervezek a Váratlan, Varázslat és Beavatás földjére:

Szakrális Utazás Egyiptomba Veres Krisztával
2011. október 26-november 4.

Varázslat – a szó szoros értelmében. Amikor tavaly márciusban Kairóban jártam, azt kérdeztem, hogy hogy élhet itt bárki is. Majd néhány hónap múlva azon kaptam magam, hogy imádom ezt a helyet. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, mintha varázslat történt volna velem. Varázslat, amit nem lehet megmagyarázni, hiszen látom a városban a szétdobált szemetet, látom a befejezetlen házakat, a rendetlenséget, és mégis imádom az egészet. Meglátom és a szívem kitágul. Varázslatot áraszt a város, és az ország, ami megérint, és örökre veled marad.

 

Beavatás – A különböző földeknek különböző rezgése és ereje van. Tapasztalásaim szerint Egyiptomnak az ereje maga a BEAVATÁS. Egyiptom földjével való összekapcsolódás felébreszti benned azokat a rejtett erőket, amiket korábban már birtokoltál, az Egyiptommal való fizikai kapcsolat aktiválja benned az előző életek beavatásait. És mindezért semmit sem kell tenned, egyszerűen elég az, hogy itt vagy. És ez fordítva is igaz, ha erőlteted, ha keresed, akkor távol marad az ajándék. A beavatás ajándékát úgy kapod meg, hogy észre sem veszed, csak később, amikor hazamész eszmélsz rá arra – ha ráeszmélsz egyáltalán -, hogy valami megváltozott, hogy hirtelen más lettél. Mindegy, hogy tengerpartra érkezel-e pihenni, vagy tudatosan odaadja, azt, ami megérett az ébredésre benned fel fogja ébreszteni.

Március elején szintén csoporttal jártuk végig Egyiptom ősi helyeit, akkor, amikor éppen beléptünk a Maja naptár kilencedik hullámába, ami az Egység Tudatosság rezgésének létrehozataláról szól. Most hasonlóan érdekes időben járunk majd Egyiptom földjén, ugyanis október (28-án) végén kilépünk a kilencedik hullámból, azaz akkorra élnünk kellene ezt a rezgést a fizikai szinten. A kilencedik szinttel a maja naptár úgymond véget ér, ezután már csak egy szint van, a Szentélyek Szentélye, ahová csak a papok léphettek az ősi időkben.  Szimbolikus értelemben érthetjük ezt úgy, hogy azon szakaszába lép az emberiség, ahol eggyé válik a belül hordozott Istenivel és innen teremt Új Világot.
Chuck Spezzano szeptemberi hírlevelében szintén a születés hónapjának nevezte az októbert, és még tovább erősíti az időszakot a november elsejére virradó éjszaka, az Ősök közelléte és a Világok között nyitvalévő kapu, melyen keresztül átléphetünk lényünknek az EGY-gyel való teljességébe.
Biztos vagyok abba, hogy a következő két hónap sok kavarodást hoz majd világszinten, mindenfelé, melyek mind azt a cél szolgálják majd, hogy az EGYséget, azaz a félelem helyett a szeretetet tudjuk választani.

Az októberi szakrális utazást ennek a három dolognak szenteljük: VÁRATLAN, VARÁZSLAT ÉS BEAVATÁS

Utazunk a VÁRATLANNAL, minimális tervezéssel, megengedve, hogy a felkeresett helyek pillanatnyi energiája vezessen minket. Az energetikailag erőteljes szent helyeket szertartásosan járjuk végig így megnyitva magunkat a VARÁZSLATNAK. És mindannyian keresztül megyünk az egész csoport által támogatott személyes utazáson, mely azt a célt szolgálja, hogy tudatosíthassuk azt a BEAVATÁST, amivel Egyiptom földje meg akar minket ajándékozni (szintén megengedve, hogy a helyek megmutassák kinek a folyamatára hol kerül sor).

Nagyon boldog vagyok ettől az úttól azért is, mert azt érzem, hogy egyre több ajándék és inspiráció érkezik Egyiptomtól arra is, hogy a tervezett október csoportos utazás még több mély megélést hozzon mindenkinek. Nem szeretem a turista programokat, és boldog vagyok, hogy az ország egyre jobban kinyitja magát előttem, és így az ajándékait másokkal is megoszthatom. A legújabb éjszakai-tüzes-sivatagos látogatás mellett még egy csomó olyan dolog került bele az októberi programba, amit szeretnék Egyiptomból megosztani azokkal, akik hívást éreznek erre az útra. Például a megszokott piramis közelében, mindentől elzárt turista-hotelek helyett Kairó belvárosában, Zamalekben lakik majd a csoport egy kis hotelben. Zamalek a Níluson ringatózó sziget, tele szép házakkal, éttermekkel, üzletekkel, fákkal és virágokkal. Luxorban is sikerült egy teljesen másfajta átélést adó szálláshelyet találnom. A folyó nyugati partján lakunk majd lakásokban, így sokkal inkább beleolvadva a helyi környezetbe, de élve a kényelemmel is, amit a házhoz tartozó úszómedence ad. És persze Kairót nem hagyhatjuk el a kedvenc egyiptomi ételeim kipróbálása és a Tahrir Tér energiájával való kapcsolódás nélkül. Az utazás időpontját pedig direkt úgy választottam, hogy beleessék a november elsejére virradó éjjel, ami a Barlang Asszonyának éjszakája. Az éjjel, amikor nyitva a világok közötti fátyol és az ősök szellemei közel hajolnak, hogy tápláljanak bölcsességükkel. Évek óta ilyenkor Inanna ősi sumér mítoszának szakrális drámában való felidézésével kapcsolódunk az éjjel energiájával. Ezt most a csoporttal is szeretném megtenni, és azt gondolom, hogy ehhez Luxor az ősi temetkezési helyekkel és templomokkal ideális helyszínünk lesz (Abüdoszról már ne is beszéljünk:-)).

október 26.        Repülés Budapestről Kairóba, transzfer a szállodába.
okóber 27-29.        Kairó – Piramosok, Szakkara, kopt negyed, bazár, Egyiptomi múzeum. Majd 29-én este repülés Luxorba.
október 30-november 2. Luxor és környéke – Királyok és Királynők Völgye, Hapshepszut Templom, Luxor és Karnak Templom, Abüdoszban Ozirisz Temploma, Denderában Hathor Temploma. Majd november 2-án este utazás Hurghadába.
november 3.     Pihenés Hurghadában a tengerparton
november 4.     Repülés Budapestre.

Részvételi díj: 159 000Ft/fő + repülőjegy (a repülőjegy jelen pillanatban 117 500Ft körül mozog), ha szeptember 15-ig bejelentkezel. 15 főre van helyem, illetve a repülőjegy ára is változik, azért javaslom, hogy minél hamarabb dönts a részvételi szándékodról.

 

A részvételi díj tartalmazza a szállást reggelivel háromcsillagos szállodában Kairóban, Luxorban lakásokban félpanzióval, Hurghadában négycsillagos hotelben félpanzióval, a transzfereket, kirándulásokat helyi idegenvezetővel, az alap-belépőjegyeket, és a szertartások díját. (az ár kétágyas szobákban való elhelyezésre vonatkozik).

 

Jelentkezéshez küldd el nekem az EGYIPTOM szót, a nevedet és a telefonszámodat emailben: jelentkezem@vereskriszta.com