“Rómulus áll ezután élére a népnek, a nőstény farkas-dajka fakó szőrén viduló, ki nevéről népét rómainak híván, Marsnak falat épít. S nem szabok akkor időt, se teret birodalmuk elébe, minden uralmat örökre nekik fogok adni. De Júnó, Ő, ki ma földet, eget, tengert felijeszt, a kegyetlen, szintén változik…” (Vergilius, Aeneis)

Emlékszel az Avatárból arra a jelenetre, amikor a parancsnok utasítást ad a Lélek-fa elpusztítására? Tudja és ki is mondja, hogy ezzel akkora csapást mér a törzs kollektív tudattalanjára, melyben a törzs tagjai összeroppannak és nem tudnak majd tovább harcolni.

A Római Birodalom hasonló módszerekkel nőtt hatalmasra, a Lélekre és a meghódított népek szellemi vezetőire mértek csapásokat, a hadviselésnek a teljesen embertelen módját folytatták. A matriarchális beredezkedés eltűnése a Római Birodalommal szilárdult meg, és a máig sok nyomorúságot okozó mások fölötti hatalmi rendszerek is. Ebbe a vonulatba szépen illeszkedett bele a pápaság és a Vatikán intézménye is, mely teljesen kiforgatta a krisztusi tanításokat és azokat saját hatalmi céljaira használta fel.

De közben ott mozog és áramlik ebben a közegben az ősi tiszta mag, Vesta lángja, Vénusz szerelemre hívó érintése, Diána megszelidítetlen vadsága. Őrzi a város Ízisz kultuszát, melyet a császárok sokszor tiltottak, de az mégis virágzott, és őrzi Kleopátra lépteit, aki két nagy hatalommal bíró római férfit is a szíve követésébe vezetett.

Gyógyító utazásra hívlak, egy olyan szakrális útra, melyet egy egyedi alkalom, nem tervezem megismételni:

SZAKRÁLIS ZARÁNDOKLAT RÓMÁBA

2018. május 3-7.

romavenusz2

Tervezett program:

Május 3.   Repülés Budapestről Rómába, transzfer a szállásunkra.

Május 4-5-6.   A Római Birodalom egykori Istennő Templomainak és más fontos pontjainak bejárása. Az ősi helyekkel a szokásos módon kapcsolódunk, meditációkkal, szertartásokkal. Felkeressük a Szent Péter Bazilikát is, és a Santa Maria Sopra Minerva Bazilikát is, amely Minerva és Izisz Templomára épült (illetve az idő függvényében más energetikailag jelentős keresztény templomot is).

Május 7.    Egész napos kirándulás Nemi városába, mely az ókorban Diána tó körüli erdeje volt, az ókori világ leghíresebb Diánának szentelt helye volt az erdő. Caligula idejében megjelent itt Ízisz tisztelete is a hajóval, melyet a császár Ízisz szentélyeként építtetett. A nap végén transzfer a repülőtérre és hazautazás.

 Részvételi díj: 155 000Ft + repülőjegy (most kb. 50000Ft)

A részvételi díj tartalmazza a szállást négy éjszakára a Colosseum közelében apartmanokban, a repülőtéri transzfereket, az egész napos kirándulást Nemibe, és a szertartásos-meditációs felfedezését a városnak, templomoknak. A részvételi díj nem tartalmaz étkezést, esetleges belépőjegyeket, illetve a Rómán belüli közlekedés (metro, busz…) díját.

Jelentkezésedet 50000Ft előleg befizetésével tudom elfogadni a szabad helyek függvényében. Érdemes hamar döntened, mert nem volt könnyű szállást találni, és összesen csak 14 főre van hely.

Február 15-ig esedékes egy második előleg (50000Ft), a maradék összeg indulás előtt fizetendő.

Jelentkezéshez küldd el a neved, telefonszámod és a RÓMA szót: jelentkezem@vereskriszta.com