Szertartások

SZERTARTÁSOK


Őseink életét folyamatosan átszőtték a szertartások, melyek segítségével életüket áthatotta a Varázslat, a Lélek és az Isteni jelenléte. Szertartásokkal kapcsolódtak a hold ciklikus változásaihoz, illetve az évkör –  a természet változása mögötti energiamintázat – nagy fordulópontjaihoz. Tudták, hogy minden mindennel összefügg és tisztában voltak azzal, hogy az évkör születés-élet-halál ciklusa nem csak a közösség életére hat, hanem jelen van minden személyes történésünkben.

Az emberi lét  nagy fordulópontjait őseink szertartásokkal ünnepelték és könnyítették meg. Az emberi lét nagy fordulásai változásokat hoznak az életünkbe, a születéssel megváltozik a gyermek és a szülők addigi élete, a kislány nővé érik az első menstruációjával, a házassággal két ember hatalmas döntést hoz, az elválás éppen úgy gyásszal jár, mint a halál. Az életünk fordulópontjai személyes beavatások, még akkor is, ha ezt ma már nem tudjuk. A szertartás rítusa pedig az egyik életszakaszból a másikba való átlépést megkönnyíti, a beavatáshoz támogató erőt ad. Ezt a tudást sokáig őrizte a népünk hagyománya, és vannak még halovány emlékei ezeknek a rítusoknak, például az esküvői szertartásban, a temetésben, vagy a keresztelőben, névadásban. Valóban csak halovány lenyomatai ezek a szertartások az egykoriaknak, mert a szertartásaink ellaposodtak, nem értjük már a lényegüket, hiányzik belőlük a tartalom és a szentség.

Avalon Papnőjeként vállalok egyéni és csoportos szertartásokat is.

Néhány példa a szertartások típusára: névadás, első menstruációs szertartás (a mi korosztályunk életéből teljességgel hiányzott ez a rítus és saját tapasztalataim azt mutatják, hogy mély gyógyulást hoz a szertartás visszamenőleg is),  esküvőválás (talán csodálkozol ezen, pedig az összekötött szálakat el is kell engedni az egészséges továbblépéshez), fogadalom megerősítése vagy megújítása, temetés , elvesztett kisbaba elengedése

A szertartásoknak  csodálatos helyszíne lehet az Istennő Templom, de választható más beltéri és szabadtéri helyszín is. A szertartást legalább egy személyes tallkozó, megbeszélés, egyeztetés előzi meg. A szertartás tiszteletdíját személyes egyeztetés keretein belül tudjuk megbeszélni.

A Szertartások energia-tere sok éves terápiát képes helyettesíteni, ezért érdemes szertartással behívni a változást életünk  különböző területeire.

További részletekért, időpont egyeztetésért írj nekem: kriszta [@] vereskriszta [.] com


Hozzászólások

Hozzászólások lezárva.